Kontakt: tel: +381 11 3987 433, email: office@abovo.rs

 

 

Ko sve može koristiti BurnFree proizvode?

Obzirom da BurnFree proizvodi pružaju fizičku zaštitu bitnu kod primarne obrade opekotina, BurnFree proizvode bi trebalo imati u svakom kompletu prve pomoći za domaćinstvo, poslovni prostor, vozila hitne pomoći, vatrogasce, u automobilu itd.

BurnFree obloge i gel za ublažavanje bolova su sigurni i vrlo jednostavno ih mogu koristiti i deca.

Što se pre stavi obloga ili nanese gel na opekotinu, to je efikasnije ublažavanje bola i manje je oštećenja tkiva.

Napomena: Primena BurnFree proizvoda nekoliko sati nakon nastanka ozlede ne može da šteti, ali efikasnost će biti puno manja nego da je do primene došlo odmah nakon ozlede.

Zašto je važno da BurnFree gel ne sadrži nikakve masti i ulja?

Kada se primenjuju na opekotinama, masti i ulja i proizvodi na bazi ulja zadržavaju toplinu u telu koja se onda prenosi dublje u tkivo i uzrokuje produbljivanje ozlede. (Nikad ne stavljajte maslac na opekotinu!)

Da li je potrebna medicinska pomoć nakon upotrebe BurnFree obloga ili pokrivača?

Uvek je potrebno potražiti medicinsku pomoć u slučaju opekotina i udisanja dima i to što je pre moguće nakon nastanka ozlede.

Šta će se dogoditi ako se BurnFree zamrzne?

Burnfree se može zamrznuti. Naravno, ne može se koristiti u smrznutom stanju, ali nakon odmrzavanja proizvod neće biti oštećen a takođe će biti isto efikasan. Optimalna temperatura skladištenja je na sobnoj temperaturi. Ako se čuva na temperaturi višoj od 37 C, preporučuje se da se ohladi pre upotrebe.

Da li je BurnFree dobar za hemijske opekotine?

Da, ali opekotine treba isprati i ukloniti hemikaliju sa ozleđene površine u skladu sa standardnim protokolima. Uobičajeno je ispiranje vodom od 15 minuta kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje hemikalije.

Da li je BurnFree dobar za opekotine od sunca?

BurnFree je vrlo efikasan kod opekotina od sunca. Nanosi se obilno na opečenu površinu i ne utrljava se.

Može li se koristiti kod promrzlina?

Ne. Promrzline tehnički nisu opekotine. Promrzline su ozlede uzrokovane velikom hladnoćom. Njihovo lečenje zahteva upravo suprotno od onoga što je potrebno kod opekotina. Nemojte koristiti BurnFree kod takvih ozleda.

Da li je BurnFree lek?

Ne. BurnFree je medicinski proizvod iz klase proizvoda koji ne sadrže aktivne sastojke.

Koji je sastav BurnFree?

To je dejonizovana čista voda zgusnuta u gel (gelirajućim agensom) koji omogućuje da voda ostane na mestu preko ozleđene površine. Iako je voda efikasna kao prva pomoć za opekotine, teško ju je zadržati na mestu. BurnFree gel omogućuje vodi efikasno i lako hlađenje direktno na opečenom mestu. BurnFree uz gel sadrži sredstvo za vlaženje kako bi se omogućilo bolje prodiranje vode kroz odeću i oko stranih tela zabijenih u rani. Vlaženje omogućuje omekšavanje materijala kako bi se lakše odstranili sa/iz rane. BurnFree takođe sadrži konzervans i inhibitor isparavanja radi kontrole procesa hlađenja opekotine. To je posebno dizajnirani sistem koji omogućuje prenos toplote na gel bez opasnosti od nekontroliranog hlađenja isparavanjem, što može dovesti do hipotermije.

Ginekologija

Ginekologija

Kako bismo zadovoljili očekivanja naših korisnika, nudimo efikasne i bezbedne proizvode koji pomažu zarastanje rana nakon Carskog reza, drugih postoperativnih rana kao i akutnih i hroničnih rana.

 

Dermatologija

Dermatologija

Naš proizvod SILBEN nano repair® se koristi u terapiji kod svih vrsta rana (posebno onih sa pojačanim lučenjem sekreta), dijabetičkog stopala, atletskog stopala....

 

Novosti

medihoney

Medihoney® 100% Antibakterijski Med je standardizovani antibakterijski med, pretežno od Leptospermum sp (Manuka drvo), izabran zbog svog jedinstvenog čišćenja rane i svojstava antibakterijske zaštite.